Events

Events

JOS VAN BEEST TRIO: ‘EXCLUSIVELY FOR OSCAR’

  • Datum:2018-04-22
  • Tijd:14:30 uur
  • Locatie:De Muzenval, Eersel
  •  Gratis toegang


Een hommage aan Oscar Peterson met Jos van Beest (piano) Joost Zoeteman (gitaar) en Teake Stol (bas).

In samenwerking met ‘Zondagmiddag Live’ in de Muzenval ontvangen wij op zondag 22 april Jos van Beest’ stijlvolle piano jazztrio en kunt u genieten van een speciaal optreden waarin Jos van Beest een hommage brengt aan de legendarische Canadese jazzpianist Oscar Peterson.

“Ik heb  Oscar Peterson enkele malen mogen ontmoeten in de negentiger jaren van de vorige eeuw. Een bijzondere en unieke belevenis, om met je “held” van de  piano gewoon een uurtje over muziek te mogen praten. Deze ontmoeting met deze ontzettend sympathieke man, blijft je leven lang bij”, aldus pianist Jos van Beest.

Het Jos van Beest Trio heeft voor dit concert voor een bezetting gekozen zoals Oscar Peterson bekendheid mee verwierf en een trend zette. Wat veel mensen niet weten is dat Oscar Peterson dit op zijn beurt weer had afgekeken, van zanger en vooral ook zeer goede pianist  Nat “King” Cole, waar Oscar Peterson op zijn beurt weer een zeer groot fan van was.

Ik ben van plan om enkele composities van Oscar Peterson ten gehore te brengen en wissel dit af met andere “evergreens” uit het “American Songbook” in deze traditie.

Er zijn inmiddels een negental albums van Jos van Beest uitgebracht in Japan waar hij als pianist ‘op handen wordt gedragen’. Het album The Ginza Shuffle in december 2011 werd direct na release in Tokyo uitgeroepen tot Masterpiece.

Jos van Beest weet als geen ander hoe belangrijk het is om op het podium eenheid en energie uit te stralen. Met gigs waarin je samenwerkt, elkaar aanvult en elkaars energie overneemt staat dit trio garant voor een voor het publiek onvergetelijke muziekmiddag!

Kom genieten, aanvang concert 14:30 uur. Toegang gratis!